DPS

“Lustrzany Dom dla dzieci w Kopenhadze”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

W Central Parku w Kopenhadze, na placu zabaw dla dzieci, stanął Lustrzany Dom (“Mirror House”),
w którym najmłodsi, i nie tylko, mogą oglądać swoje odbicie w różnych śmiesznych wersjach. Ogromne lustra umieszczone są nie tylko na zewnątrz budynku, ale także w jego środku. Jest on częścią projektu Interaktywnego Placu Zabaw dla Dzieci.

Lustra mają zachęcić najmłodszych do zabawy z perspektywą, odbiciem, transformacją. Wprowadzają większą dynamikę dzięki odbiciu całego otoczenia parku. Tworzą swoiste połączenie pomiędzy naturalnym środowiskiem a budynkiem.
Autorami oryginalnego projektu są duńsko – amerykańscy architekci z firmy MLRP.

Zdródło:
www.e-architect.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *